torsdag 14 april 2011

Sorg

De senaste veckorna har burit med sig fler tragedier i vår närhet än vad man mäktar med. Jag trodde att de värsta var våra stackars vänner som har råkat dubbelt illa ut - först ett inbrott där man tog ALLT förra året och så när allt börjar komma på plats igen så brinner grannradhuset ner och deras hus blir totalt rök- och vattenskadat! Men det visade sig att det var en bris...

En annan familj i vår närhet drabbades än värre.

I helgen gick deras dotter bort i sömnen, helt oväntat. Hon fick leva i precis 8 år. Under sitt liv fick hon utstå många sjukhusbesök och behandling, inte på grund av sjukdom utan på grund av sitt kroppsliga handikapp, men trots det så var hon full av livsglädje och hon älskade att ha människor omkring sig. Hennes ansikte lyste upp när man kom och framför allt när barnen kom. Hon hade turen att hamna i en fantastisk familj och när vi träffades så såg de till att hon alltid behandlades som vilket barn som helst. Var det påskäggsjakt utomhus så skulle Nina vara med precis som alla andra, böket med att köra en ståstol i terräng var ingenting för mamma Fia.

Nu gör vi vad vi kan för att lindra den bottenlösa sorg som hennes familj befinner sig i - det finns inget vi kan säga för att trösta - allt vi kan göra är att visa att vi finns och att hedra minnet av en mycket älskad flicka, så vi tänder ett ljus och minns den tappra, glada flicka som hon var.


Vackra lilla flicka, nu får du sova och jag hoppas du drömmer vackra drömmar!


Nina Zetterström 13 mars 2003 - 10 april 2011






måndag 11 april 2011

torsdag 7 april 2011

Tänker på människors otur

Idag tänker jag extra mycket på våra vänner som än en gång har råkat ut för tråkigheter (a major understatement!) Hur mycket ska en och samma familj behöva utstå?! Varför finns det inte lite balans i livet? Det får en ju att se på sina egna problem som ganska små, det är en sak som är säkert! Vad gör det om det är stökigt och rörigt hemma just idag, jag har ju i alla fall ett hem, liksom!