tisdag 23 december 2008

torsdag 11 december 2008

Jävla skitdag!

Usch, vad jag har varit på dåligt humör idag.
Egentligen började det igår när min bil som precis har varit på service plötsligt blev skittjurig när jag skulle starta den efter att jag hade lämnat på dagis och skola. Så imorse så när jag skulle åka till jobbet så vågade jag inte ta min utan skulle ta den andra istället. Då inser jag att jag självklart har satt i kupévärmarsladden i den andra bilen! Så den fick stå kvar varm och fin på parkeringen medan jag åkte i väg i vår, visserligen också nyservad så att man i alla fall slipper ljud som låter som om hjulaxeln gick av så fort man vrider på ratten, v40 som är manuellväxlad (jag gillar min v70 med automat) och hyfsat bullrig - speciellt med vinterdäck.'

Men redan innan vi åkte hemifrån så försökte stora A smuggla med sig sina nya glittriga inneskor som är två nummer för stora eftersom hennes mamma uppenbarligen inte minns vilken storlek hon har, och jag hade mycket noga förklarat (okej då - gormat) att "du tar inte för stora skor med dig till skolan så att du måste hasa dig fram för att inte tappa dem".
Kan ju säga att man börjar ana oråd när hon helt plötsligt MÅSTE ha en ryggsäck med sig för att bära sin frukt i. Så jag bad henne att lägga tillbaka skorna för de ska inte med till skolan, punkt slut! En 6-åring är rätt lik en tonåring i de lägena - jädrar vilka blickar jag fick!

Under tiden så hade lilla V bestämt sig för att han inte skulle ha den jackan som var ren men han ville inte sätta på sig den som var smutsig, efter det att jag hade konstaterat att "då kommer du att frysa för utan skor och jacka så blir du nog blöt, seså ut genom dörren nu är det dags att åka till dagis". Då satte han under HÖGljudda protseter på sig den rena jacka men tänkte minsann inte ha några byxor - bara för att konstatera så fort han gick utanför dörren att det var rätt kallt utan byxor i morse. Varpå han skrek - "jag fryser om benen" och jag svarade "då får du väl skynda dig till bilen för där finns en filt". En 3-åring är rätt lik en tonåring i de lägena - jädrar vilka blickar jag fick!
När jag kommer ut till bilen med portfölj, handväska tung som ett as och mössar och vantar och byxor och ryggsäck så har jag så mycket i händerna så jag har världens problem med att få upp bakluckan och jag vill inte ställa ner något på backen eftersom det är dyngsurt. Efter en del trixande, många svordomar och ett lerigt byxben så får jag till slut in prylarna i skuffen och kan dra.

Ok, efter den fridfulla avresan från huset så åkte vi till dagis - där gick faktiskt lämningen utmärkt som vanligt - det är vid hämtning vi har problem. Stora A följde med in med en surbutter min och fick då åka med klasskompis, tillika granne J den sista biten till skolan.

Kanon, jag kom iväg lite tidigare och kunde stick direkt till jobbet - trodde jag. Då möter jag sopbilsdjäveln och inser att jag inte har ställt ut soptunnan för det kändes märkligt imorser när nästan ingen annan hade gjort det. Så jag åkte hem igen och funderade om jag skulle ställa ut tunnan i alla fall och chansa på att sopbilen inte hade varit på vår gata än. Det mest korkade av alltihop är att jag funderade flera minuter på om jag skulle ställa fram soptunnan eller inte för tänkt om det inte är hämtning idag, vad konstigt det kommer att se ut - fatta hur svenskt det är.

Hur som helst - jag bestämde mig för att ställa fram tunnan och hoppas på hämtning annars fick den väl stå där och se dum ut. In i bilen och iväg - efter 300 meter backade jag tillbaka igen och ställde ut grannens tunna (hon som skjutsade stora A till skolan) för de hade inte heller ställt ut den.

Kommer till slut till jobbet och ska ta ut en IKEA-kasse med bestick till jobbet eftersom min arbetsplats verkar äta upp gafflar och vi måste köpa nya med jämna mellanrum, då går påshelvetet sönder så jag får ta under och runt hela påsen för att inte tappa alla besticken varpå handväska naturligtvis ramlar ner från axeln och lägger sig bekvämt i armvecket. så jag stapplar in på jobbet och gick raka vägen upp till kaffebryggaren.



Det postitiva är i alla fall att soptunnan var tömd när jag kom hem.


Sedan råkade jag dra för hårt i tvättmedelsfacket på tvättmaskinen så att det åkte rakt ut och ner i golvet, tur att jag inte hade hällt i något tvättmedel än, synd bara att jag hade hällt i sköljmedel.


Jävla skitdag!


God natt...